Over ons

BIERFESTIVUS 

In 2019 rondde ik de opleiding Bierkenner / Zytholoog af. Tijdens deze 2-jarige opleiding werd ik helemaal gek op bier. Ik leerde nieuwe bierstijlen drinken en appreciëren en hoe bier en gerechten fantastische combinaties kunnen opleveren. Ik merkte echter in mijn omgeving dat er veel mensen blijven hangen bij steeds dezelfde bieren, te snel zeggen dat ze geen bier lusten of altijd wijn bestellen op restaurant. 

Al snel besloot ik dat het mijn missie was om Belgisch bier als kwaliteitsproduct voor iedereen te promoten. Tenslotte is bier iets typisch Belgisch. De rest van de wereld benijdt ons nog steeds voor onze rijke biercultuur, die zelfs door Unesco tot werelderfgoed is benoemd. Toch mogen we daar gerust wat trotser op zijn. De Belgen kennen het bier van eigen bodem te weinig. Velen kennen enkel trippels of sterke blonde bieren terwijl er nog zoveel bierstijlen zijn om te ontdekken zoals geuzes, saisons , witbieren, de roodbruine bieren, gerstewijnen of stouten. 

BierFestivus wil graag je gids zijn op je reis door al deze stijlen en de wereld van het Belgische bier in al zijn facetten!

Wie is BierFestivus?

Ik ben Roland, getrouwd met Griet, vader van twee kinderen en woon in Turnhout. Ik combineer een job in het onderwijs met BierFestivus, in bijberoep. Vertellen en mijn passies doorgeven, zit me dus in het bloed. 

Ik geniet al van jongs af aan enorm van alles wat met lekker eten en drinken te maken heeft. Ik kook graag, ik ontdek graag nieuwe gerechten en ingrediënten en ben steeds op zoek naar lokale, ambachtelijke producenten. Streekbieren van kleine brouwerijen horen daar zeker bij. Ik heb het altijd fijn gevonden om dit te delen met vrienden en familie. BierFestivus is zo een echte uitlaatklep voor mij. 

De laatste jaren is mijn vrouw, Griet, bier ook steeds meer en meer gaan waarderen en helpt ze me vaak tijdens bierdegustaties en bierdiners. 

Favoriete bieren? 

​Dit wisselt steeds maar enkele bieren die geregeld koud liggen in mijn ijskast, zijn Duchesse de Bourgogne, Saison Dupont Cuvée Dry Hopping, Vageblond Primeur, ’t Verzet Mighty Matroesjka, Black Pudding, …